Koronatiedote

31.3.2020

Koronatiedote Merituulen jäsenille 31.3.2020

COVID-19 -koronaviruspandemia vaikuttaa myös Merituulen toimintaan.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan koronavirus tarttuu ensisijaisesti pisaratartuntana, kun henkilö yskii tai aivastaa. Virus voi tarttua myös kosketuksen kautta pinnoilta, joille on hiljattain päätynyt sairastuneen hengitystie-eritteitä.

Myös Merituulen satamissa on tärkeää noudattaa viranomaisten antamia ohjeita ja suosituksia. Jokainen vastaa ensi sijassa itse siitä, että pyrkii kaikin tavoin estämään koronaviruksen leviämisen. Pienessäkään flunssassa ei pidä lähteä kotoa mihinkään, ei myöskään merelle. Yritetään näin pitää myös merivartioston henkilöstö ja ne muutamat helikopterilentäjät terveenä, sillä heillä on perushälytyksiä ihan riittävästi ilman koronaakin ja sen saastuttamaa kalustoa ja henkilökuntaa.

Tässä hallituksen linjauksia ja ohjeita toimintaamme

  • Saaritukikohdat aukeavat normaalisti kevään aikana, mutta kevätkisa, kauden avajaiset lipunnostoineen ja minieskaaderi Kärdlaan peruutetaan.
  • Yhteiskäytössä olevia saunoja ei suositella käytettäväksi epidemian aikana eli saunomista saaritukikohdissa tulee toistaiseksi välttää.
  • Emme kättele tai halaa kohdatessa. Tervehditään silti ja vaihdetaan kuulumiset etäämmältä.
  • Annetaan jokaiselle riittävä, minimissään metrin suojaetäisyys kohdattaessa.
  • Yleisiä talkoita ei järjestetä. Saari-isännät huolehtivat välttämättömien kevättöiden tekemisestä, tarvittaessa kutsumiensa venekuntien kanssa.
  • Erityisohjeita kiinnittymisestä ei anneta, koska suositellut suojaetäisyydet tulevat riittäviksi normaalilla kiinnityksellä.
  • Ryhmien illanistujaisia ei järjestetä. Ehdoton yläraja on 10 henkilöä samassa tilassa, mutta myös pienempien ryhmien osalta on syytä olla erityisen pidättyväinen.
  • Grillimajoissa noudatetaan normaaliakin suurempaa siisteyttä ja hygieenisyyttä. Erityisesti ovien kahvat ja muut tarttumapinnat tulee puhdistaa desinfioivalla aineella aina käytön jälkeen.

Ohjetta päivitetään koronatilanteen kehittymisen mukaan.

Toivotan kaikille terveyttä ja voimia poikkeusoloihin!

Juhani Toikka