Kommodorin tervehdys

 

Hyvät merituulilaiset!

 

Kirjoittaessani tätä tervehdystä huhtikuun alkupäivinä näyttää veneilykauden 2020 yllä roikkuvan tummia pilviä. Koronaviruspandemia tulee muuttamaan kauden kulkua normaalista. Olemme jo tässä vaiheessa peruuttaneet kaikki Merituulen tapahtumat toukokuun loppuun asti. Nähtäväksi jää, kuinka kauan poikkeusolot ja myös huviveneilyä koskevat rajoittamissuositukset ovat voimassa. Näissä oloissa saaritukikohdissamme vierailevien venekuntien tulee noudattaa viranomaisten ja seuran hallituksen antamia ohjeita niin oman kuin kanssaveneilijöiden terveyden ja turvallisuudentunteen takaamiseksi. Toivottavasti kesä heikentää koronavirusta niin paljon, että pystyisimme järjestämään loppukesän tapahtumat suunnitellusti!

Veneilyseuramme on viime vuosien aikana seilannut hyvässä myötäisessä jäsentilanteen suhteen, vaikka vanhoja jäseniä eroaa vuosittain ikääntymisen tai harrastuksen päättymisen vuoksi. Olemme kuitenkin saaneet vuosittain mukavan määrän uusia jäseniä. Viimeksi kuluneen neljän vuoden aikana Merituuleen on liittynyt yhteensä 51 uutta aktiivista veneilijää tai heidän perheenjäsentään. Vuosittain saatavat uudet jäsenet mahdollistavat toimintamme kehittämisen nyt ja tulevaisuudessa. Esitänkin tässä yhteydessä parhaat kiitokseni kaikille merituulilaisille, jotka toiminnallaan ovat luoneet seuraamme hyvän toimintakulttuurin ja yhteishengen, jonka ansiosta Merituulta kohtaan tunnetaan mielenkiintoa.

Helsingin venemessuilla voi törmätä monenlaisiin asioihin ja tänä vuonna jäin sattumalta kuuntelemaan esitystä veneen lämmityslaitteesta ja sen mahdollisista ongelmista. Kaiken pahan alku ja juuri voi olla rantahämähäkki, joka tekee mielellään pesän veneen lämmityslaitteen pakoputkeen. Kyseisen olion pakoputkeen keräämästä töhnästä ja itse otuksestakin näytettiin useita kuvia. Jos veneesi lämppäri ei siis käynnisty, muistathan myös tarkastaa, voisiko syyllinen olla hämähäkki.

Toivotan kaikille merituulilaisille turvallista veneilykesää 2020. Pitäkää itsenne terveinä ja jättäkää merelle lähtö väliin vähäistenkin sairastumisoireiden ollessa ilmeisiä!

 

Juhani Toikka