Kommodorin tervehdys

Hyvät merituulilaiset!

 

Vuoden 2020 keväällä totesin veneilykauden yllä roikkuvan mustia pilviä, eikä tilanne ole siitä tämän vuoden  huhtikuun alkuun juurikaan muuttunut. Etäyhteydellä pidetty vuosikokouksemme hyväksyi perinteistä kaavaa noudattelevan toimintasuunnitelman ehdollisena. Tämä tarkoittaa sitä, että suunnitelmaan merkityt tapahtumat järjestetään vain, jos koronapandemian aiheuttamat rajoitukset mahdollistavat sen. Odotusarvo rokotteiden ja kesän tuomasta avusta on korkea, ja toivomme varmasti kaikki normaaliin veneilykesään palaamista. Mutta jos näin ei kuitenkaan käy, tulee jokaisen saaritukikohdissa vierailevan noudattaa voimassa olevia rajoituksia ja ohjeita jäsentemme terveysturvallisuuden takaamiseksi.

Vuosikokouksessa Merituulen uudeksi varakommodoriksi valittiin hallituksessa pitkään mukana ollut Kimmo Suomi ja hänen tilalleen hallituksen jäseneksi Esko Poikela. Esitän Jyrki Roineelle parhaat kiitokset pitkäaikaisesta työskentelystä Merituulen hyväksi, vaikka varakommodorin pesti jäikin valitettavan lyhyeksi.

Jos tänäkään vuonna ei tule mahdollisuutta veneillä Suomen rajojen ulkopuolella, on saaritukikohdissamme odotettavissa viime kesän tapaan runsaasti kävijöitä. Meidän kaikkien on hyvä muistaa, että tukikohtamme pysyvät kunnossa ja viihtyisinä, kun jokainen osaltaan huolehtii yhteisestä omaisuudestamme parhaalla mahdollisella tavalla. Tämä koskee erityisesti Rockelholmia, minne ei ole löytynyt saari-isäntää.

Oikein hyvää ja turvallista veneilykesää 2021 kaikille merituulilaisille! Lähtekää merelle ja saaritukikohtiimme vain, jos tunnette itsenne täysin terveeksi ja muistakaa laitureilla ja rannoilla ottaa huomioon kanssaveneilijät.

 

Juhani Toikka