Kommodorin tervehdys

Hyvät merituulilaiset!

Onko sinun ja veneesi miehistön henkivakuutus kunnossa? Tällä kysymyksellä en tarkoita perinteistä vakuutusyhtiöstä otettavaa vakuutusta vaan jokaisen vesilläliikkujan henkilökohtaisia taitoja toimia onnettomuustilanteessa. Merellä yksi vakavimmista tilanteista on se, kun joku veneen miehistön jäsenistä putoaa veden varaan. Meidän olosuhteissamme veneillään suuri osa kaudesta varsin viileissä vesissä, jolloin veden varaan joutuneen nopea pelastaminen on tärkeää.

Turvallisuus muodostuu monista osakokonaisuuksista, jotka voidaan jakaa ainakin kolmeen kokonaisuuteen: henkilökohtaisiin pelastusvälineisiin, veneen varustukseen ja miehistön taitoon toimia hätätilanteessa. Tarvittavien turvavarusteiden määrä ja laatu riippuu tietysti veneen tyypistä ja käyttöalueesta. Jokaisen kannattaa näin kauden alussa käydä läpi turvallisuuteen liittyvät asiat ja oman veneen pelastusvälineet. Joskus kannattaa myös harjoitella laitteiden ja välineiden käyttöä, jotta hallitsee ne hätätilanteen sattuessa.

Seuramme toiminnan painopiste on tänä vuonna Hästholmissa. Keväällä tätä luettaessa pitäisi saunan katto- ja kiuasremontin olla jo valmiina. Lipunnoston yhteydessä voimme sitten arvioida, tarjoaako sauna aiempaa paremmat löylyt. Saaressa vietetään MM-kisan yhteydessä myös tänä vuonna musiikillista iltaa, joka viime vuonna keräsi paikalle mittavan joukon jäseniämme. Tämä kauden päätapahtumamme kannattaa jo nyt merkata kalenteriin, sillä paikan päällä on varmasti mielenkiintoista kuultavaa ja nähtävää.

Olemme viime kevään jälkeen saaneet jälleen lukuisia uusia jäseniä joukkoomme. Olkaa aktiivisia ja tulkaa mukaan seuramme toimintaan ja tapahtumiin, näin tutustutte parhaiten Merituulen mukavaan jäsenkuntaan.

Toivotan kaikille merituulilaisille mukavaa ja turvallista veneilykesää 2018!

 

Juhani Toikka