Kommodorin tervehdys

 

Hyvät merituulilaiset!

 

”Kevät keikkuen tulevi” sanoo vanha sananlasku, mikä tarkoittaa vaihtelevaa säätä. Pitkään jatkunut tavanomaista kylmempi sääjakso on varmasti lykkännyt monen osalta veneen kevätkunnostusurakan alkua tai ainakin viivästyttänyt sitä. Tästä huolimatta käynnistämme veneilykauden tänäkin vuonna toimintasuunnitelman mukaisesti kevätkisalla, talkoilla ja lipunnostolla Hestiksessä. Tukikohdissamme voi keväällä löytyä ylimääräistä askarteltavaa ja ensimmäiset kävijät saavat mielihyvin tarttua havaitsemiinsa epäkohtiin ja kohennella paikkkoja myös omatoimisesti.

Ajankohtaista näin keväällä on myös huolehtiminen veneen kunnosta, varusteista ja katsastuksesta. Moni seuramme jäsen suhtautuu jostakin syystä melko huolettomasti veneensä katsastusasioihin. Rekisteristämme löytyy useita veneitä, joita ei katsasteta säännöllisesti vuosittain, vaikka määräykset sitä edellyttävät. Jos tässä kohtaa tunnet piston sydämessäsi, hoida asia osaltasi kuntoon! On hyvä muistaa, että vain katsastettu vene saa käyttää seuran lippua.

Tämän vuoden toimintamenojen painopiste on edelleen Rockelissa, missä poijut on tarkastettu ja huollettu. Samalla poistettiin vanhan puulaiturin edustalla olevat kaksi poijua. Saareen on tuotu myös uusi kallioon kiinnitettävä uimalaituri, joka paikkaa on hahmoteltu nykyisen uimapaikan pohjoispuolelle. Kummankin tukikohdan vesiastiat uusitaan kevään aikana ja huoltokierroksen tehnyt alus on vienyt pois vanhat vedenkeruuastiat. Niiden tilalle asennetaan suodattimilla varustetut, valoa läpäisemättömät tynnyrit, jolloin veden laatu toivottavasti pysyy aiempaa parempana.

Kuluvan vuoden toimintasuunnitelmaa laadittaessa on pyritty saamaan aikaan jonkin asteista muutosta aiempaan. MM-kisojen yhteydessä järjestetään musiikillinen ilta Hestiksessä ja mahdollisimman monen jäsenen toivotaan saapuvan paikalle. Päättäjäisiltaa vietetään syyskuussa myös uudessa paikassa vaikka Nauvossa ollaankin. Tämän kertainen paikka on torin lähistöllä sijaitseva ravintola Biffi, missä ruokailun lisäksi viihdytämme itseämme karaoken merkeissä.

”Aika aikaansa kutakin” sanoo toinen sananlasku tarkoittaen jonkin aikakauden päättymistä. Laskeskelin toimineeni yhtäjaksoisesti vuodesta 1994 lähtien Laivaston veneseuran ja Merituulen hallituksen jäsenenä tai kommodorina. 23 vuotta veneilyyn liittyvissä luottamustehtävissä on varsin pitkä aika ja nyt olen päätymässä siihen, että kuluva kauteni olisi viimeinen Merituulen kommodorina. Henkilövaihdokset tuovat aina mukanaan uusia tuulia ja niitä tarvitaan toimintamme edelleen kehittämisessä.

Menossa on nyt viides toimintavuoteni kommodorina ja aika on kulunut kanssanne kuin siivillä. Olemme yhdessä saaneet paljon aikaan niin seuran toiminnassa kuin tukikohtien olosuhteitten parantamisessa. Kiitos tästä kuuluu tälläkin kertaa kaikille aktiivisille jäsenille ja toimihenkilöille, jotka ovat antaneet panoksensa yhteisen merellisen harrastuksemme hyväksi.

Toivotan kaikille merituulilaisille mukavaa ja turvallista veneilykesää 2017!

 

Juhani Toikka