VHF-osaaminen ja -lupa kuntoon kesäksi

30.1.2013

VHF-kurssi Aboa Maressa 20. - 21.4.2013

Turun merikoulu Aboa Mare (Juhana Herttuan Puistokatu 21) 

Huomaa uusi osoite! Koulu on muuttanut uusiin tiloihin Turun satamassa nk. Turku Port Centerin kiinteistöön

Lauantai 20.4. klo. 9-16, sunnuntai 21.4. klo. 9-14, minkä jälkeen tutkinto (n. 1 t) Kouluttajana Ari Virrankoski

Aiheina ovat mm. digitaalinen selektiivikutsu (DSC), hätä- pika- ja varoitusliikenne, kanavien käyttötarkoitukset ja yleiset radioliikenneohjeet sekä käytännön harjoittelua radiolaitteilla.

Aluksen radioaseman hoitajalla tulee olla pätevyystodistus. Huvialuksen radioaseman hoitajalta vaadittava todistus on nimeltään rannikkolaivurin radiotodistus, josta käytetään kansainvälistä lyhennettä SRC (Short Range Certificate). Sen myöntää Viestintävirasto hyväksytyn tutkinnon perusteella. Todistus kelpaa myös ammattiliikenteessä kotimaanliikenteen alusten radioaseman hoitajille. 

Vapaaehtoisessa meripelastustoiminnassa kaikilla meri-VHF-radiopuhelimia käyttävillä miehistön jäsenillä tulisi vähintään olla SRC-pätevyys.

Kurssimaksu on meripelastusyhdistysten jäsenille 20 € ja muille 30 €. Kurssimaksu kerätään paikan päällä (varaa tasaraha).

Muut kustannukset: Viestintävirasto perii pätevyyskirjamaksun 89,15 € (sis. tutkinto- ja todistusmaksun) laskulla pätevyyskirjan postituksen yhteydessä n. kolme viikkoa tutkinnon jälkeen. Luentomateriaalina oleva Viestintäviraston julkaisu ”Rannikkolaivurin VHF-radioliikenneopas” jaetaan osallistujille paperikopiona. Mikäli osallistuja haluaa ostaa ko. materiaalin värillisenä kirjapainotuotteena, sen hinta on 15 €.

Tutkinnossa tarvittavat välineet: 1 passivalokuva, lyijy- ja kuulakärkikynä sekä pyyhekumi.

Ilmoittautuminen 8.4. mennessä: 

S-posti: ari.virrankoski(at)gmail.com tai GSM: 044 051 1278